tisdag 31 mars 2009

Aprilsockor i mars

Aprilsockor halvvägs klara.
Drygt halvvägs på Sockklubbens aprilsockor - Diagonal Lace socks. Enligt mönstret ska dom stickas från tån och uppåt, men det är inget som jag fixar. Har provat 4-6 olika varianter på "toe-up"-uppläggning och ingen kommer överens med mig eller om det är tvärtom...

Till slut tröttnade jag och bestämde att om jag ska sticka dom så får det bli som vanligt - med mudden och skaftet först. När dom väl sitter på fötterna är det ingen som ser skillnaden på spetsmönstret och värmer gör dom lika bra!

Använder stickor nr 2 och det är stor skillnad mot 4½ som jag har till Vivian-koftan. Kul att variera med ibland då koftan blir väldigt tung att sticka när man kommit en bit på väg.

Stickar, stickar och stickar...

Nya tag och en bra bit på väg med den större storleken.
Så här långt och lite till har jag kommit igen på Vivian-koftan. Stickar direkt från det jag repar upp. Varför göra något dubbelt - nysta det jag repar och sticka igen... Den här blir mycket bättre i storlek och jag har gjort knäppkanten med från början. Den som är riktigt uppmärksam ser kanske att knapphålen är på "fel" sida, men... Jag kollade med en annan köpt kofta hur det skulle vara - men den var ju "fel"! Ingen har reagerat på att den har knäppningen som herrknäppning så jag fortsätter som det är med min Vivian ändå. Funktionen är den samma och inte tror jag så många vet hur herr och damknäppning är nuförtiden.

Allt det här är upprepat! Fördelen med att sticka koftan igen är att jag vet hur mönstret ska stickas och det var lätt att få flätorna åt rätt håll på en gång. Nu ska jag sticka klart ärmarna så jag kan koppla ihop dom med kroppen. Hur stickningen fortsätter därefter har jag inte kollat, men det blir nog bra det med.

torsdag 19 mars 2009

Garn & Choklad

Ett nytt roligt byte:

Garn och chokladbyte, logga Här hittar du mer information!

Jag har anmält mig, har du?

En god mörk gärna ekologisk choklad är aldrig fel, eller hur?!

måndag 16 mars 2009

En färdig Clapotis

Mitt andra garn som jag fick av Maria i Mixa & Matcha 3 är uppstickat! Resultatet är en Clapotis.

Efter lite problem i början som jag skrev om i ett tidigare inlägg (här) så har det gått bra. Lagom bred 33 cm och väldigt lång 224 cm. Fick 8 gram kvar av nystanet så det kanske hade räckt till en till mönsterrapport, men jag vågade inte chansa.

Har aldrig varit med om ett garn som innehåller så mycket färg! Efter varje gång som jag stickat var fingrarna lika mörka som om jag hade meckat med bilmotorn ;-)

5 gånger tvätt krävdes för att få vattnet tillräckligt rent. Nu är det en helt annan känsla när man tar i sjalen, inte lika "strävt" som under stickningen.

Mönstret är enkelt när man väl kommit igång och det är inte helt otänkbart att det blir en till Clapotis...

måndag 9 mars 2009

Vivian återupptagen


Vivian-koftan är på gång igen. Stickade vidare på armarna på senaste stickcaféet i onsdags. Om lördagen ägnades åt Clapotis sjalen så blev söndagen en Viviandag.

Jag gjorde ju ett mönsterschema till den första varianten, som nu är förändrat till storlek 34. Alla maskor finns med så det är bara att följa rad för rad. Har även lagt till knappkantens maskor. Det som återstår är att markera var knapphålen ska göras. Givna ställen är vid midjan och sen får jag försöka uppskatta hur många varav däremellan som blir bra. Jag har ju kvar den första varianten också som jag kan mäta på.

Till nästa stickcafé ska jag ha lagt upp och stickat en bit även på fram & bakstycket. Ser nu att det är samma dag som mannen fyller år så då får jag ytterligare två veckor på mig att sticka... (Kommer alltså inte på nästa veckas stickcafé.)

En ny sjal

Av det bruna Kaunigarnet som jag fick av Maria i Mixa & Matcha 3 blir det en Clapotis. Har även hittat en svensk översättning.

Ett antal försök gjordes för att få till "avig maska i både främre och bakre maskbågen/pfb" men det lyckades till slut. Hjälpen hittade jag i en videoKnittingHelp.com. Eftersom jag bara har ett nystan har jag vägt första delen så jag vet hur mycket som måste vara kvar till avslutningen. Vill ju inte att det ska ta slut innan spetsen är klar... Dessutom har jag gjort den lite smalare än mönstret för att förhoppningsvis få den lagom lång.

Lättstickad och garnet gör ju att jag vill se hur nästa färgskiftning blir. Lördagen ägnades alltså till stor del med stickorna i hand :-)

tisdag 3 mars 2009

Vårens Twist Collective...

Vårens nummer av Twist Collective finns nu att läsa på nätet!

Hittade några nya inspirerade mönster, men måste nog göra klart min Vivian-kofta från förra tidningen först. Lite motigt att börja om med en större storlek bara... Bara jag väl satt igång så blir det bra, den är väldigt lättstickad och med grova stickor. Armarna är ju på gång - i rätt storlek :-)

måndag 2 mars 2009

Testat en egen bakgrund

Har försökt göra en egen bakgrund för första gången. Resultatet är inte helt lyckat. Såg ganska bra ut på min lilla skärm, men när jag kollade på familjedatorn med den stora skärmen såg det inte klokt ut.

Nu ser det skapligt ut på den stora skärmen men inte på den lilla. Får duga för i kväll i alla fall. Nya försök i morgon...

Go´natt!

Uppdatering:
Bakgrunden får vara kvar. Jag får göra en ny snart istället som är lite vårigare...

En till...


... A Noble Cowl.
Stickad i det härliga gröna lingarnet jag fick av Maria i Mixa & Matcha paketet.
Garnet var lite hårt och glatt att sticka med, nästan som ett snöre, men nu... Underbart mjukt och långt ifrån stelt. Att det är grönt gör ju allt ännu bättre :-) Den här tänker jag behålla för mig själv.
Garn: Linen, Marks & Kattens
Stickor: 2½ och 2 (till de avslutande aviga varven)
Den här är stickad med 105 maskor istället för 120 som i originalmönstret. Anledningen är att jag bara hade ett nystan lingarn och jag ville vara säker på att det skulle räcka. Totalt gick det åt 42 gram. 8 gram kvar, undrar vad det kan räcka till...?

söndag 1 mars 2009

Lyckat mixa & matcha 3


I veckan fick jag mitt paket i Mixa & Matcha 3. Massor av godsaker fick jag av Maria.
Chokladen är slut - mums.
Ljuset har vi njutit av under lördagen.
Boken läser jag några sidor i varje kväll. Väldigt intressant, kanske skriver mer om den längre fram.
Teet är snart slut. Bjöd syrran på en kopp häromdan. Jättegott med en liten gnutta socker och en skvätt grädde!
Det brunmelerade Kaunigarnet tror jag ska bli en sjal till mig själv.
Lingarnet som är i en ljuvlig grön färg har jag redan stickat av. Då kom även stickmarkörerna till användning. Vad jag stickat kommer i nästa inlägg...
Tusen tack Maria för allt härligt innehåll :-)