måndag 29 juni 2009

Stickad skrivbordsbakgrund


Hittade en söt stickad figur som bakgrundsbild till skrivbordet på deskcity.com. Den mesta texten är på Japanska, så det kan finnas fler varianter att hitta för den som förstår texten (Ulrika kanske?).

torsdag 18 juni 2009

onsdag 17 juni 2009

En färdig Buttercup


Ännu ett färdigt alster: Buttercup ~ Smörblomma!

Passformen är helt OK! Stickade efter första versionen av mönstret, men la till en mönsterkant längst ner. Gjorde den helt rak också, ingen A-form som mönstret visade.

Fortfarande har jag inte bestämmt vad jag tycker om färgen. Att jag ser alldeles likblek ut på bilderna gör inte saken lättare... Kanske en färgning på gång längre fram. Hade ju inget annat garn hemma som jag kunde tänka mig och ville inte vänta på en beställning.
Fler som stickar Buttercup hittar du på Buttercup-kal.

Nu vill jag ha något nytt att sticka. Gärna något som är lätt att ta med på resor. Påbörjade en rolig stickning i stugan i helgen, men det är många små delar och ingen resestickning. Vad det är visar jag när det är klart...

Mönster: Buttercup (Ravlery-länk)
Garn: M&K Ekobomull
Färg: Röd, nr 109
Stickor: 3 mm
Vikt: ca 280 gram
Storlek: S (första versionen)

tisdag 16 juni 2009

Tapetseringen klar

Collage tapetsering
I helgen tapetserade vi klart i stugan. Det behövdes knappt två rullar tapet i köket. Mönsterpassningen var 53 cm. Endast två våder var hellånga, alla andra måste passas in i dörröppningar, köksbänk och fönster. Det tar en hel dag när man måste skära till och limma upp en våd i taget för att veta hur nästa ska göras. Bra blev det i alla fall. Nu kan fönstren tvättas och flera fönster tvättas...

Nästan färdig Buttercup
Så mycket stickning på Buttercup´en blev det inte. Regnet öste ner utanför och det var för mörkt med stearinljusen på fredag kväll för att jag skulle våga sticka. Garnet är lite ömtåligt. Väldigt lätt att få tag på bara "en tråd i tråden" och det blir inte bra.

På måndagen däremot blev det desto mer stickat. Bara halskanten och fästa trådar kvar...

fredag 5 juni 2009

Delat ärmar och kropp

Buttercup på gång. (1)
Nu har jag kommit så långt att jag delat av för ärmar och stickat knappt en decimeter på kroppen. Avslutade precis tredje nystanet igår kväll innan jag gick och la mig.

I onsdags kväll träffade jag några till stickvänner och vi är faktiskt två som stickar Buttercup :-) Trollmormor stickar den i M&K´s Ecobabybomull, naturvit. Otroligt mjuk och skön kändes den.

För att återgå till min egen Buttercup så är det snart dags att öka i sidorna för att få A-formen. Tror dock att jag behåller min rak ända ner, passar nog mig bäst.

Buttercup på gång. (2)
Så här ser bakstycket ut hittills. Färgen på dom här bilderna stämmer bättre än de tidigare.

Har en ful ovana att samla alldeles för många maskor på höger sida när jag stickar så tillslut blir de maskor jag stickar större än de som stickas när det är få maskor på högerstickan. Blir så fula ränder... Övning, övning, övning...

måndag 1 juni 2009

Buttercup-tröja

Början på en Buttercup.
En helg med underbart härligt väder. Hade funderingar på att åka på medeltidsmarknad, men det blev stugan istället. Passade på att måla fönstret i köket inför kommande tapetsering, som blir någon gång framöver.

Dessutom har jag börjat på en ny stickning - en "Buttercup" (Ravelry-länk). Har hittat en liten (än så länge) Buttercup-KAL som jag har gått med i. Kul att se hur de andras tröjor blir, eftersom vi använder så många olika garner.

M&K EcobomullJag har M&K´s Ecobomull i rött och stickor 3. Den känns lite "grov" trots stickor 3, få se vad jag tycker när den är klar. Har precis satt ihop arm och bakstycket med framstycket. Dröjer nog några varv till innan mönstret framträder bra.

Färgen känns lite kall så jag har funderingar på att färga den lite varmare. Börjar bli många frågetecken så jag väntar till den är helt klar för att se om jag öht kommer att använda den eller om det blir någon annan den passar bättre åt. I vilket fall som helst så får jag nöjet att sticka :-)